Bableves recept

Bableves
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
7531

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bableves fehérbabból!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg fehér bab
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 45 dkg paradicsom
  • 10 dkg napon szárított paradicsom
  • 1 kanál szárított oregánó
  • 1 kanál paradicsompüré
  • 1 liter víz
  • 9 dkg száraz tészta
  • 1 kanál frissen aprított koriander vagy petrezselyem
  • 2 kanál parmezánforgács a tálaláshoz
  • só, bors

Elkészítés

A babot 3 órára hideg vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük.

Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd felforraljuk, és nagy lángon 15 percig főzzük. Leszűrjük és melegen tartjuk.

A karikára vágott hagymát olajon 2-3 percig pirítjuk,

hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és még egy percig

kavargatjuk. Beletesszük a felaprított friss és szárított

paradicsomot, az oregánót, a paradicsompürét, a vizet és a

babot. Felforraljuk, és lefedve, lassú tűzön 45 percig főzzük.

Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tésztát, majd újból

felforraljuk, és 6-7 percig főzzük. Korianderrel és parmezánforgácsokkal megszórva tálaljuk.


Bableves recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés