Háromféle bab az alapja a kellemesen zöld bablevesnek, amelynek a metélőhagyma friss illatot kölcsönöz.
Az olajat egy nagyobb fazékban lassan felforrósítjuk, az alaplét egymásik fazékban felmelegítjük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és az olajhoz adjuk.
A zöldbabot megpucoljuk, megmossuk, 2,5 cm-es darabokra vágjuk, és a fejtett babbal együtt a nagyobb fazékba tesszük. A tűzhelyet magasabb fokozatra kapcsoljuk, és a babot néhány percig a hagymával az olajban pirítjuk.
Hozzáöntjük a levest, 5 percig forrni hagyjuk, majd a hőfokot kisebbre vesszük, és az ételt további 10 percig főzzük.
A fazekat a tűzhelyről levéve, a flageolet babot a levével együtt a leveshez adjuk. Jól összekeverjük.
A leves felét áttörjük, majd visszaöntjük a fazékba. Sóval, borssal ízesítjük és ismét felforraljuk. A metélőhagymát megmossuk, felaprítjuk, és a levesbe szórjuk.