Bableves

Bableves

Háromféle bab az alapja a kellemesen zöld bablevesnek, amelynek a metélőhagyma friss illatot kölcsönöz. 

4 személyre

  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg zöldbab
  • 35 dkg mélyhűtött fejtett bab
  • 40 dkg konzerv flageolet bab
  • 1 kis csomó metélőhagyma
  • só, fekete bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az olajat egy nagyobb fazékban lassan felforrósítjuk, az alaplét egymásik fazékban felmelegítjük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és az olajhoz adjuk.

A zöldbabot megpucoljuk, megmossuk, 2,5 cm-es darabokra vágjuk, és a fejtett babbal együtt a nagyobb fazékba tesszük. A tűzhelyet magasabb fokozatra kapcsoljuk, és a babot néhány percig a hagymával az olajban pirítjuk.

Hozzáöntjük a levest, 5 percig forrni hagyjuk, majd a hőfokot kisebbre vesszük, és az ételt további 10 percig főzzük.

A fazekat a tűzhelyről levéve, a flageolet babot a levével együtt a leveshez adjuk. Jól összekeverjük.

A leves felét áttörjük, majd visszaöntjük a fazékba. Sóval, borssal ízesítjük és ismét felforraljuk. A metélőhagymát megmossuk, felaprítjuk, és a levesbe szórjuk.