Bableves - Tarkabableves recept

Bableves - Tarkabableves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
10831

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy igencsak laktató leves, némi császárszalonnával megbolondítva.

4 személyre

  • 30 dkg tarkabab
  • 30 dkg füstölt császárszalonna
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 0.5 db paprika
  • zeller zöld
  • petrezselyemzöld
  • 1 db krumpli
  • pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

A babot előző este érdemes hideg vízbe beáztatni, így előbb puhára fől majd.

A zöldségféléket megpucolni, és ízlés szerinti méretűre felvágni. A szalonnát kisebb kockákra felvágni.

Egy fazékba beletenni a babot, az összes zöldségfélét, a felkockázott szalonnát, és az egész krumplit. (krumpli magába szívja a puffasztó dolgokat)

Felönteni bőséges mennyiségű vízzel, ízlés szerint ízesíteni, és lassú tűzön puhára főzni.

Az olajból és a lisztből világos színű rántást készíteni, majd belenyomni a fokhagymát, és megszórni a pirospaprikával. Kicsit hűlni hagyni, majd felengedni egy kevés levessel, és állandó keverés mellett a levesbe önteni. Jól kiforralni, és még pár percig főzni.

Tálalás előtt az egész krumplit, vöröshagymát és a zöldség zöldeket kiszedni levesből, majd úgy kínálni.


Bableves - Tarkabableves recepthez kapcsolódó receptek

Bableves - Tarkabableves

Bableves - Tarkabableves

Egy igencsak laktató leves, némi császárszalonnával megbolondítva.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés