Bableves parmezánnal recept

Bableves parmezánnal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
888

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Inkább olaszos - de a javára válik! Bableves recept parmezánnal.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál olívaolaj + a tetejére
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg speck sonka
  • 20 dkg burgonya
  • 6 levél zsálya
  • 5 dkg gomba
  • 1.2 dl száraz fehérbor
  • 2 liter víz
  • 40 dkg borlotti bab
  • 7.5 dl csirkealaplé
  • 20 dkg papardelle tészta
  • reszelt parmezán

Elkészítés

Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a vékonyra szelt fokhagymát, az apróra vágott sonkát, a felkockázott krumplit, a zsályát és a gombát, és 2 percig főzzük.

Hozzáadjuk a bort, majd 1 perc múlva a vizet és a babot is, és kb. 1 órán át lassú tűzön főzzük.

Ezután botmixerrel simára turmixoljuk, majd hozzáadjuk az alaplét, és további 10 percig főzzük.

Közben a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd egy levesestál aljába merjük, és rákanalazzuk

a levest. Tálalás előtt megpöttyözzük olívaolajjal, és megszórjuk a reszelt parmezánnal.


Bableves parmezánnal recepthez kapcsolódó receptek

Bableves parmezánnal

Bableves parmezánnal

Inkább olaszos - de a javára válik! Bableves recept parmezánnal.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés