Babos bárányborda recept

Babos bárányborda
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
924

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A babos-rozmaringos sült báránybordát a kapribogyó teszi pikánssá, míg a boros-tejszínes mártás lágy ízt kölcsönöz a bárányhúsnak.

4 személyre

  • 1.5 dl tyúkhúsalaplé
  • 15 dkg zöldbab
  • só és fekete bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 db citrom
  • 2 szál rozmaringágacska
  • 8 szelet bárányborda (egyenként kb. 10 dkg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 80 dkg konzerv fehérbab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 2 kiskanál kukoricaliszt
  • 4 evőkanál sűrű tejszín
  • 2 evőkanál kapribogyó

Elkészítés

Felforralunk egy liter vizet, egy lábosban felforrósítjuk a húsalaplét. A sütőt 50 °C-ra előmelegítjük.

A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk és 2,5 cm-es darabokra vágjuk. Kevés sóval egy lábosba tesszük, ráöntjük a forrásban lévő vizet, és 5–6 perc alatt puhára főzzük.

Közben egy serpenyőben felolvasztunk az olajban 2 evőkanál vajat. A citromot megmossuk, a héját belereszeljük a serpenyőbe, az egyik felét kifacsarjuk, a levét félretesszük. A rozmaringot megmossuk és a serpenyőbe tesszük. A hőfokot magasabbra állítjuk.

A bordákat megborsozzuk. Amikor a vaj habosodni kezd, beletesszük a húst, alacsonyabbra állítjuk a hőfokot, és a bordákat mindkét oldalukon 4–5 percig sütjük, míg kívülről kissé megpirulnak, de belül még rózsaszínűek maradnak.

Egy másik serpenyőben felolvasztunk 2 evőkanál vajat. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, és a vajban mérsékelt hőfokon 5 percig pirítjuk.

A konzerv babot és a zöldbabot egy szűrőkanálba öntjük.

A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a hagymához adjuk, és 30 másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a babot, megsózzuk, megborsozzuk, és mérsékelt hőfokon kevergetve megmelegítjük.

A báránybordát és a rozmaringot kivesszük a serpenyőből, és a sütőben melegen tartjuk.

A felesleges zsírt leöntjük a serpenyőből, és beleöntjük a bort és a citromlét. Az egészet gyorsan felfőzzük, miközben felkaparjuk a pecsenyelé leragadt sűrűjét. A szaftot fele mennyiségűre sűrítjük.

Közben a lisztet összekeverjük 1 evőkanál vízzel és a húsalapléhez adjuk, amit azután hozzáadunk a serpenyőben lévő szafthoz és felforralunk. Mérsékeljük a hőfokot, és a mártáshoz hozzáadjuk a tejszínt, fűszerezzük, beletesszük a kapribogyót, és anélkül hogy felforralnánk, felforrósítjuk. A bordákat a rozmaringgal visszatesszük a serpenyőbe, felmelegítjük, és a vegyes babkörettel tálaljuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 944 kcal/3965 kJ energia, 26 g szénhidrát, 33 g fehérje, 73 g zsír (ebből 39 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok és E-vitamin.


Babos bárányborda

Babos bárányborda

A babos-rozmaringos sült báránybordát a kapribogyó teszi pikánssá, míg a boros-tejszínes mártás lágy ízt kölcsönöz a bárányhúsnak.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés