Bacalao (Dél-Európa) recept

Bacalao (Dél-Európa)

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2629

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kis tőke, nagy hal – ebből készül a bacalao

4 személyre

  • 50 dkg tőkehal
  • 3 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 6 db tojás
  • 0.5 dl tej
  • 0.75 evőkanál csípőspaprika szósz
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem + a tálaláshoz
  • olajbogyó a tálaláshoz (tetszőleges)

Elkészítés

A halat leöblítjük, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük (kb. 20 perc), majd lecsepegtetjük és félretesszük.

A karikára vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. Az apróra vágott hagymát és a főtt krumplit 1 evőkanál olajban enyhén megpirítjuk.

A tojást elkeverjük a tejjel, a paprikaszósszal és a petrezselyemmel. A krumplit és a halat villával áttörjük, jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez.

A masszából kézzel kroketteket formázunk, és a maradék olajon aranybarnára sütjük. Friss petrezselyemmel vagy olajbogyóval tálaljuk.


Bacalao (Dél-Európa)

Bacalao (Dél-Európa)

Kis tőke, nagy hal – ebből készül a bacalao

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés