Baconbe tekert fasírtok

Baconbe tekert fasírtok

Többféle változat kering az interneten, én is elkészítettem az enyémet, remélem mindenkinek ízlik majd. Nálunk nagyon ízlett a családnak, és hidegen is kiváló: kettévágva akár szendvicsnek is jó egy kis salátával és hagymával.

4 személyre

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg baconszalonna
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • őrölt bors frissen tekerve
  • 1 teáskanál himalájai só
  • só ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál vágott snidling
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 db tojás
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A hozzávalókból masszát gyúrunk, és hagyjuk 10 percig pihenni. Ezután nincs más dolgunk, mint golyókat formázzunk belőle, és ellapítjuk kissé, majd két szelet bacon követezik, amibe keresztbe becsomagoljuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk őket. 180 fokos sütőbe toljuk, és szép pirosra sütjük. Bármilyen köret megfelel hozzá, de főzelékkel kiváló főételt tálalhatunk a hétköznapokon.