Baconos-csípős perec recept

Baconos-csípős perec
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
830

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ideális ropogtatnivaló

4 személyre

  • 2 kiskanál porélesztő
  • 2.5 dl langyos tej
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 0.25 kiskanál só
  • 32 dkg liszt
  • étolaj
  • 1 db tojássárgája
  • 12 szelet bacon
  • 2 db jalapeno paprika

Elkészítés

Az élesztőt a tejben 5 perc alatt felfuttatjuk. Hozzákeverjük az olívaolajat, a cukrot, a sót és a liszt felét, és addig keverjük, dagasztjuk, míg a tészta el nem válik az edény falától.

Belisztezett felületen további 6-7 percig dagasztjuk, közben fokozatosan adunk még hozzá lisztet, hogy sima és nyúlós legyen, majd labdát formázunk belőle, és egy kiolajozott nagyobb tálba tesszük.

Egy olajjal bekent műanyag fóliával lefedjük, majd az egészet fejjel lefelé fordítjuk (hogy a fólia alulra kerüljön), és a tésztát kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra. A tésztát átgyúrjuk, 12 egyenlő részre osztjuk, majd belisztezett felületen adagonként 40 cm hosszúra sodorjuk, és perecformára hajtogatjuk.

A pereceket egymástól 2,5 cm-re egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük, a tetejüket megkenjük a 2 evőkanál vízzel elkevert tojássárgájával, majd megszórjuk az apróra vágott baconnel és jalapeñóval. 15 perc alatt aranybarnára sütjük, és melegen tálaljuk.


Baconos-csípős perec recepthez kapcsolódó receptek

Baconos-csípős perec

Baconos-csípős perec

Ideális ropogtatnivaló

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés