Baconös-tojásos szendvics recept

Baconös-tojásos szendvics

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
1636

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Eggvics - bacon és tojás

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 szelet bacon
  • 1 db cibatta
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 evőkanál fehérborecet
  • só, bors
  • 2 marék rucola
  • 2 db tojás
  • parmezánforgácsok

Elkészítés

A bacont megpirítjuk, a felesleges zsiradékot konyhai papírtörlővel leitatjuk róla, és a serpenyőt is kitöröljük

A félbevágott ciabattát megkenjük 1 evőkanál olívaolajjal, majd az olajos felükkel lefelé a serpenyőbe tesszük, és közepes lángon 3 percig pirítjuk. Ezután elosztjuk rajtuk a baconszeleteket, majd a karikára vágott paradicsomot.

Az apróra vágott hagymát összekeverjük 1 evőkanál olívaolajjal és a borecettel, sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk a rucolával.

A maradék olajat felforrósítjuk, beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, és tükörtojást készítünk belőlük.

A tükörtojásokat a paradicsom tetejére helyezzük, majd rákanalazzuk a rucolát, és a parmezánforgácsokkal megszórva tálaljuk.


Baconös-tojásos szendvics recepthez kapcsolódó receptek

Baconös-tojásos szendvics

Baconös-tojásos szendvics

Eggvics - bacon és tojás

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés