Baconös burgonyagratin recept

Baconös burgonyagratin
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1927

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kézmelengető - és szívmelengető is!

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg burgonya
  • 1.2 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 16 szelet bacon (vagy pancetta)
  • 12 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A meghámozott és vékony karikára vágott krumplit összeforgatjuk az olajjal és az összezúzott fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk.

A bacont a krumplikarikákkal megegyező méretűre vágjuk, majd felváltva szufl éformákba rétegezzük őket. A tetejét megszórjuk a sajttal.

A formákat alufóliával letakarva egy tepsibe tesszük, a

baconös krumplit 1 órán át sütjük, majd eltávolítjuk a

fóliát, és további 15 percig sütjük, míg a teteje kissé meg

nem pirul.


Baconös burgonyagratin recepthez kapcsolódó receptek

Baconös burgonyagratin

Baconös burgonyagratin

Kézmelengető - és szívmelengető is!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés