Baconös cheddar sajtos muffin

Baconös cheddar sajtos muffin

A cheddar sajttal és a baconnel kiadós reggelik ízvilágát csempészhetjük bele ebbe az ízletes muffinba. Elkészítéséhez mindössze hat hozzávaló szükséges, így jól jöhet, ha sietős a dolgunk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 26 dkg instant süteménypor
  • 1.5 dl félzsíros tej
  • 4 evőkanál repceolaj
  • 1 db tojás
  • 11.5 dkg finomra reszelt érett cheddar sajt
  • 8 szelet felaprított főtt bacon
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A süteményport, a tejet, az olajat és a tojást egy nagy tálban lazán összekeverjük, majd beleforgatjuk a sajtot és a bacont. A kiolajozott muffinformákat háromnegyedig megtöltjük az elkészült masszával.

190 °C-on 20 perc alatt készre sütjük (ha a tészta közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán húzható ki, azt jelenti, elkészült). A muffinokat 10 percig hűlni hagyjuk, mielőtt eltávolítanánk a sütőformákból. Melegen tálaljuk. A maradékot hűtőben tároljuk.