Baconos csirkemell, a világ legfinomabb sült krumplijával recept

Baconos csirkemell, a világ legfinomabb sült krumplijával
4.5 13

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Menyétke

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
63070

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez egy könnyen elkészíthető, dekoratív és nagyon finom fogás. A körettel való kis pepecselés nagyon megtérül, az eredmény utánozhatatlanul finom.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db csirkemellfilé
  • 20 dkg szeletelt, füstölt bacon szalonna
  • kevés zsír
  • ízlés szerint só, bors, fokhagyma, majoránna
  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál étolaj
  • 15 dkg vaj
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring vagy majoránna

Elkészítés

A megmosott csirkemellet kb. kétujjnyi csíkokra vágjuk (kb. 12 db lesz belőle), megsózzuk, borsozzuk, majd mindet egyenként baconba tekerjük. A tekercseket vékonyan zsírozott tepsibe fektetjük, s mindre rászeletelünk fél-fél gerezd fokhagymát. Alufóliával lefedve, kb. 30 percig sütjük közepes tűzün, majd ha megpuhult a hús, fólia nélkül pirosra sütjük.

Ezalatt a körethez megpucoljuk és nagyobb hasábra vágjuk a burgonyát és sós vízben puhára (majdnem készre) főzzük. Leszűrjük és beletesszük egy tálba, amiben előzőleg összekevertük az olajat, az olvasztott vajat és a fűszereket. Átforgatjuk benne a krumplit, majd tepsibe vagy sütőtálba öntjük. Krumplinyomóval minden szemet megnyomunk kissé, hogy minél nagyobb felülettel érintkezzenek a tepsivel, mert annál ropogósabb kéreg sül rajta.

A sütőben pirosra sütjük. Egyszerűen betehetjük a hús tepsije alá vagy fölé, nagyon klasszul megsülnek együtt! (hagyományos sütőben is!) Jöhet a tálalás és az élvezet! Jó étvágyat!


Baconos csirkemell, a világ legfinomabb sült krumplijával recepthez kapcsolódó receptek

Baconos csirkemell, a világ legfinomabb sült krumplijával

Baconos csirkemell, a világ legfinomabb sült krumplijával

Ez egy könnyen elkészíthető, dekoratív és nagyon finom fogás. A körettel való kis pepecselés nagyon megtérül, az eredmény utánozhatatlanul finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés