Baconös paella maradék rizsből recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Ha rizs, akkor paella - RÉGI TRÜKK, DE JÓ
- 1 evőkanál étolaj
- 0.5 fej vöröshagyma
- 0.5 fej kaliforniai paprika
- 2 db tojás
- 30 dkg főtt rizs
- maradék bacon, főtt csirke vagy bármilyen egyéb főtt hús
Elkészítés
Az olajat egy edényben felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a csíkokra vágott paprikát, és 3 percig pároljuk.
A tojásokat felverjük, hozzáöntjük a zöldségekhez, majd hozzáadjuk a rizst és a húst, és néhány percig együtt pirítjuk.
Tipp:
A főtt rizs a hűtőszekrényben három napig eláll, ezért érdemes többet főzni, ha más rizses ételt is akarunk készíteni. A főtt, ízlés szerint fűszerezett rizst kiadós tölteléknek használhatjuk paprika vagy nagyobb paradicsom megtöltéséhez. Enyhén párolt, ropogós zöldségfélékkel és salátaöntettel összekeverve tápláló salátafogásként tálalhatjuk fel. Előételként étvágygerjesztő olasz rizsgombócot vagy friss, csíkokra szeletelt zöldséget hozzáadva gyors serpenyős ételt is készíthetünk a maradék főtt rizsből.n