Baconszalonnában sült tokaji borecetes csirkemáj recept

Baconszalonnában sült tokaji borecetes csirkemáj
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Ízek Blogja

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1890

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A baconszalonnában sült csirkemáj a batyus csirkemáj recept ízletesebb és gyorsabban elkészíthető változata.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 40 dkg baconszalonna
  • 50 dkg csirkemáj szív nélkül
  • tokaji bazsalikomos borecet
  • 1 tk majoranna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őzgerincforma a sütéshez

Elkészítés

A baconszeletekkel kibéleljük a formát úgy, hogy a széleit később rá tudjuk hajtani a „töltelékre”. A megmosott májakat ráhelyezzük a baconre, megszórjuk majorannával, a szeletekre vágott fokhagymával és meglocsoljuk a borecettel. Sózni nem kell, mert egyrészt a bacon elegendő sós ízt ad a májnak, másrészt a máj nem puhul meg, ha főzés/ sütés előtt sózzuk. Ráhajtjuk a baconszeleteket és az egészet előmelegített sütőben 220°C-on megsütjük.

Tipp: míg a batyus csirkemáj recept esetében egyenként kell baconbe csomagolni a májakat, addig ennél a változatnál nemcsak, hogy gyorsabban előkészíthető az étel, de lehetőségünk van arra is, hogy mindenféle finomsággal megpakolhassuk és meglocsolhassuk még a becsomagolás előtt a májakat anélkül, hogy azok sütés közben szétesnének. Gyorsan elkészül: kb. 5 perc az előkészítés és 25 perc a sütés.


Baconszalonnában sült tokaji borecetes csirkemáj recepthez kapcsolódó receptek

Baconszalonnában sült tokaji borecetes csirkemáj

Baconszalonnában sült tokaji borecetes csirkemáj

A baconszalonnában sült csirkemáj a batyus csirkemáj recept ízletesebb és gyorsabban elkészíthető változata.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés