Bagolyszem recept

Bagolyszem
5 12

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
darazsilona

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
10463

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a nagyszerű édesség liszt nélkül készül!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 6 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 4 dkg kakaó
  • 1 kiskanál szódabikarbóna

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 14 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaó

A bevonathoz:

  • 1 db tortabevonó
  • 5 dkg margarin
  • 2 db banán

Elkészítés

Tésztához a 6 tojássárgáját 10 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóval és a szódabikarbónával alaposan összekeverjük.

A fehérjét is felverjük, és óvatosan belekeverjük a tojássárgás masszát.

A sütőben lévő nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, melyet alaposan bekenünk margarinnal, és a fenti masszát beleöntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük.

A krémhez a 3 dl tejet és a vaníliás pudingot sűrű péppé főzzük, és kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük és a kihűlt pépet is belekeverjük úgy, hogy jó habos legyen. A krémet kétfelé osztjuk, az egyikbe 2 vaníliás cukrot, a másikba 1 evőkanál kakaót keverünk.

A kisült lapot először fehér krémmel, majd a tetejére barna krémmel bekenjük, és a tészta hosszabbik oldalának a szélére egymás mellé vízszintesen 2 db banánt helyezünk el, és mint a piskótatekercset a sütőpapír segítségével feltekerjük és tálcára tesszük.

Hűtőben lehűtjük, de lehet mélyhűtőben is fagyasztani, úgy is nagyon finom. Be lehet vonni csokimázzal, melyet tortabevonón leírtak szerint kell elkészíteni.


Bagolyszem

Bagolyszem

Ez a nagyszerű édesség liszt nélkül készül!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Bagolyszem recepthez

Jacinta - 2012. április 10.
Nagyon finom! Mi a krémet nem pudinggal, hanem grízzel készítjük, és úgy még finomabb! :)
Darázs Gergő - 2011. október 24.
Ezt az én Mamám küldte be! :) Puszi Mami!
Lukácsi Zsófia - 2011. október 23.
Nagyon jól néz ki és hogy videón is láttuk hogyan is kell készíteni ez így még könnyebbé tette sütési kedvet. Ezt én is meg fogom sütni. Köszi szépen.
Stenger Anita - 2010. november 24.
Unokaöcsém nagy kedvence! Azzal a különbséggel, hogy a krémet úgy készítjük, hogy 3 dl vízbe 3 púpos evőkanál rizslisztet teszünk, úgy főzzük fel. Miután összekevertük a margarinnal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a felét rákenem a tésztára, a maradékba belekeverem a kakaót, aztán az is mehet a vaníliás krémre. Csupaszon hagyjuk, nem teszünk rá csokimázat, így is finom. Így nem csak lisztérzékenyek, hanem tej- és szójaérzékenyek is fogyaszthatják!
thumb
vajdamarta - 2010. szeptember 16.
Nagyon jó, szemléletes a videón. El fogom készíteni. Kösz.