Baileyses brownie recept

Baileyses brownie
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
925

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mámorító - likőrrel megspékelve!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • kevés olaj
  • 22.5 dkg liszt
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 0.5 kiskanál só
  • 42 dkg étcsokoládé
  • 33 dkg Rama
  • 0.5 dl erős feketekávé
  • 0.5 dl Baileys likőr
  • 30 dkg cukor
  • 15 dkg barna cukor
  • 7 db tojás
  • 1.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál durvára vágott fehér csokoládé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy közepes méretű, 4-5 cm mély sütőedényt vékonyan kiolajozunk. A lisztet és a kakaóport a sóval együtt egy edénybe szitáljuk.

Az apróra vágott étcsokoládét, a Ramát, a kávét és a likőrt vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg a csoki meg nem olvad.

A tűzről levéve hozzáadjuk a kétféle cukrot, majd a tojásokat és a vaníliát. Egy spatula segítségével beleforgatjuk a lisztes keveréket, majd a sütőedénybe kanalazzuk, és a tetejét elsimítjuk.

A fehér csokit mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, majd habzsákba töltjük, és nagyon vékony csővel keresztben 3 centinként, majd hosszában 5 centinként csíkokat rajzolunk vele a tészta tetejére.

A brownie-t 35-45 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd egy rácsra tesszük hűlni.


Baileyses brownie recepthez kapcsolódó receptek

Baileyses brownie

Baileyses brownie

Mámorító - likőrrel megspékelve!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés