Bajor húsgombóc recept

Bajor húsgombóc
2.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Myrtus

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
4413

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 70 dkg darált hús (comb)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors, só, majoranna, erős paprika

Elkészítés

Először a 70 dkg darált húst (comb) fűszerekkel összekeverem (bors, só, majoranna, erős paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma és 1 tojás), mintha fasírtot készítenék, csak nem teszek bele kenyeret. Miután jól elkevertem a húst a fűszerekkel kis gombócokat formázok belőle és félreteszem.

Ezután a pörköltalapot készítem el. Hagymát (1 fej vöröshagyma) dinsztelek, majd fűszerezem borssal, sóval, pirospaprika, majorannával és 1 gerezd fokhagymával. Ha ez készen van, akkor rápakolom a kis gombócokat, és felöntöm annyi vízzel, hogy a kicsi gombócok teteje picit kilátszódjon.

Lefedem fedővel és megvárom még megfő. Ez kb. 40-50 percet vesz igénybe. Amikor megfőttek a gombócok jénaiba szedem őket. A pörkölt alapú főzővízbe (ami alatt tovább ég a gáz) kb. 2 csapott evőkanál lisztet teszek. Csomómentesre keverem, és ha ez megvan, felöntök 2 dl főzőtejszínnel. Megvárom még rottyan egyet a mártás, ha ez megvolt leveszem a tűzről. Egy másik tálba külön kiszedem a mártást.

Végül nokedlit szaggatok hozzá és ezzel tálalom a gombócokat, majd a tetejére öntök egy keveset a mártásból. Nagyon laktató étel, savanyú uborkát kínálok mellé.


Bajor húsgombóc recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés