Bajor húsos táska recept

Bajor húsos táska
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
4348

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A hússal és zöldfűszerekkel töltött tésztabatyu remek harapnivaló partikra, de salátával körítve főételként is tálalhatjuk. Fagyasszunk le néhányat, így a következő alkalommal mindössze fel kell engedni, majd rövid ideig a sütőben kell melegíteni.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 50 dkg liszt és egy kevés a formázáshoz
  • 1 db tojás
  • 12 dkg vaj
  • 1 kiskanál só
  • 4 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 evőkanál főzőtejszín
  • 2 db fehér hagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 db tojás a bekenéshez
  • 15 dkg sertéshús (vagy sült hús maradéka)
  • 2 evőkanál erős húsleves
  • 1 kiskanál szárított majoránna
  • 1 kiskanál édesnemes pirospaprika
  • só, fekete bors

Elkészítés

Egy kis lábasban meglangyosítunk 1,5 dl vizet. Belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk.

A vajat megolvasztjuk, majd miután langyosra hűlt, a felfuttatott élesztővel, a tojással és a sóval a liszthez adjuk. Kézi mixer dagasztókarjával az egészet ragacsos masszává gyúrjuk.

A tésztát vékonyan belisztezett munkalapon öklünkkel kb. 10 percig erőteljesen nyomkodjuk és ütögetjük, amíg ruganyos nem lesz, és már nem ragad. Visszatesszük a tálba, letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük.

A töltelékhez megtisztítjuk a hagymát, és apróra kockázzuk. A nyers hússzeletet (vagy a sült húst) szintén apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, szárazra töröljük, és a zöldjét felaprítjuk.

Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A hagymát és a felkockázott húst állandó kavarás mellett üvegesre pároljuk, illetve mindenhol egyenletesen megpirítjuk. (A sült húst csak azután tesszük a serpenyőbe, miután a hagyma üvegesre puhult, hiszen elég, ha felmelegítjük.)

Levesszük a serpenyőt a tűzről. Belekeverjük a húslevest, a főzőtejszínt, a petrezselymet, a majoránnát, a paprikát, a sót és a borsot.

A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3–4-es fokozat) előmelegítjük; a tepsiket sütőpapírral kibéleljük. A tésztát kevés liszten 1 cm vastagra nyújtjuk. Vizespohárral kb. 8 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk belőle, és minden korong egyik felére 1 kiskanálnyi tölteléket teszünk.

Kettéválasztjuk a tojást, a tojássárgáját félretesszük. A körlapok szélét bekenjük a tojásfehérjével, az üres felüket ráhajtjuk a töltelékre, és a széleket összenyomjuk. A táskákat bekenjük a tojássárgájával, és a tepsibe tesszük. 10 percig kelni hagyjuk. Tepsinként, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Húsos táska leveles tésztából - Kelt tészta helyett 30 dkg mélyhűtött leveles tésztát használunk. A tésztalapokat a belisztezett munkalapon egymás mellé fektetjük és felengedjük. A töltelékhez megtisztítunk és apróra vágunk 3 hagymát, 1 csokor újhagymát vékonyan felkarikázunk. 25 dkg sertéshúst apró kockákra vágunk, és 2 evőkanál olajban hirtelen megpirítjuk. A hagymát és az újhagymát 2 dkg vajjal, 2 evőkanál liszttel, 15 dkg tejszínnel, együtt a húshoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és egyszer felforraljuk. A tésztalapokat egymásra tesszük és kinyújtjuk. Az alaprecept szerint kiszaggatjuk a korongokat, megtöltjük, bekenjük a tojássárgájával és kisütjük.


Bajor húsos táska recepthez kapcsolódó receptek

Bajor húsos táska

Bajor húsos táska

A hússal és zöldfűszerekkel töltött tésztabatyu remek harapnivaló partikra, de salátával körítve főételként is tálalhatjuk. Fagyasszunk le néhányat,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Bajor húsos táska recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. április 19.
Nagyon fincsikék,el is készítem!