Bakkwa, avagy ázsiai BBQ recept

Bakkwa, avagy ázsiai BBQ
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
elvis

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
846

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Aki már kóstolta, egyetért velem, hogy az egyik legfinomabb ázsiai csemege. Egy maláj barátom ismertette meg velem, és azóta otthon magam is elkészítem. Magyarországon is beszerezhető ázsiai csemegeboltokban vagy nagyobb bevásárlóházakban a recepthez szükséges összes hozzávaló.

4 személyre

  • 1 kg darált hús (én fele-fele arányban marha combot és sertés combot használok, de készítik csak marhából – a zsírosabb részekből, csak sertésből vagy szárnyasból is)
  • 2 kávéskanál ötfűszerkeverék
  • 0.5 dl fish souce (halszósz)
  • 150 g barna cukor
  • 0.3 dl (light) szója szósz + 2 ek sötét (dark) szója szósz
  • néhány csepp szezám olaj
  • 0.3 dl rizsbor (helyettesíthető Tokaji aszúval vagy spanyol sherryvel)

Elkészítés

Minden hozzávalót keverjünk össze. A masszát kenjük vékonyan (3-5 mm) sütőpapírral leterített tepsi hátuljára vagy egyéb lapos sütőlapra. Fontos, hogy ne legyen széle a sütőlapnak, hogy a felesleges zsiradék lecsöpöghessen. (Érdemes a sütő aljára a zsiradék miatt fóliát teríteni.)

100 fokra előmelegített sütőben szárítsuk a lapokat 20-30 percet (a vastagságától függ).

Hagyjuk kicsit kihűlni, majd ollóval/derejevágóval szeleteljük fel lapocskákra, Én 10x10 cm-es lapokra szoktam vágni, de lehet nagyobb darabokat is hagyni, attól függően, mekkora grillsütővel dolgozunk.

A szárított lapokat ugyanis szenes grillsütőn meg kell pirítani, hogy enyhén karamelizálódjon a benne lévő cukor. Akkor jó, ha kicsit megpirul itt-ott, és kifényesedik.

Hűtőben napokig eltartható.


Bakkwa, avagy ázsiai BBQ recepthez kapcsolódó receptek

Bakkwa, avagy ázsiai BBQ

Bakkwa, avagy ázsiai BBQ

Aki már kóstolta, egyetért velem, hogy az egyik legfinomabb ázsiai csemege. Egy maláj barátom ismertette meg velem, és azóta otthon magam is elkészítem. Magyarországon is beszerezhető ázsiai csemegeboltokban vagy nagyobb bevásárlóházakban…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés