Bakonyi sertésszelet recept

Bakonyi sertésszelet

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
141

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyik legfinomabb főételről ... bakonyi karajszeletről. Karajszeletek sok-sok finomsággal ... szalonnával, hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal, gombával, tejföllel ... kell ennél több!? ;) Érdemes elkészíteni aki szereti az ízletes, szaftos karajszeleteket. Kihagyhatatlan!
4 személyre

  • Hozzávalók:
  • 1 kg sertéskaraj
  • kb. 15 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • kb. 25 dkg gomba (csiperke)
  • piros őrölt fűszerpaprika (ízlés szerint)
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • sertészsír
  • víz
  • penne száraztészta

Elkészítés

Elkészítés:

1. A paradicsomot, zöldpaprikát és a gombát felvágjuk. A szalonnát nagyobb, a hagymát pedig kisebb darabokra felkockázzuk.

2. Karajt szeletekre felvágjuk, megmossuk, kicsit kiklopfoljuk, majd megsózzuk.

3. A szalonnát zsírjára kisütjük, majd egy tányérra kiszedjük.

4. A hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe, és a szalonna visszamaradt zsírjában hirtelen mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük.

5. Utána a felszeletelt gombát megpirítjuk (ha szükséges teszünk hozzá zsírt), majd ezt is kiszedjük egy tányérra.

6. Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzá adjuk a felvágott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük fűszerpaprikával, majd rátesszük a hússzeleteket, és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje.

7. Lefedjük az edényt, időközönként megkeverjük és, ha szükséges öntünk hozzá vizet. Kb. 1 órát főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

8. Közben kifőzzük a tésztát.

9. Ha megpuhult a hús kivesszük egy tányérra. Lisztet a tejföllel kikeverjük, és a forró szaftból 1-2 merőkanálnyit alaposan hozzákeverünk, majd vissza öntjük a szafthoz (behabarjuk).

10. Vissza tesszük a húst, és hozzáadjuk a megpirított gombát és a zsírjára sült szalonnát. Össze keverjük, majd még egy-két percig főzzük, és már kész is van.


Bakonyi sertésszelet

Bakonyi sertésszelet

Az egyik legfinomabb főételről ... bakonyi karajszeletről. Karajszeletek sok-sok finomsággal ... szalonnával, hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal, gombával, tejföllel ... kell ennél több!? ;) Érdemes elkészíteni aki szereti az ízletes,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés