Bakonyi sertéstokány recept

Bakonyi sertéstokány
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Kautz József

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
4458

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A család kedvence!

5 személyre

  • 60 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 30 dkg gomba
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra a gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Ha félig megpuhult rátesszük a gombát.

Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Nyáron szoktam beletenni 1-1 szem paprikát és paradicsomot is.

Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy tésztával (orsó, szarvacska, makaróni) tálaljuk. Most makarónit készítettem hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Bakonyi sertéstokány recepthez kapcsolódó receptek

Bakonyi sertéstokány

Bakonyi sertéstokány

A család kedvence!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés