Bakonyi sertéstokány recept

Bakonyi sertéstokány
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
607

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Galuskával tálalva igencsak laktató, és nagyon finom.

6 személyre

  • 70 dkg sertéscomb
  • 50 dkg gomba
  • 20 dkg füstölt császárszalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1.5 dl tejszín
  • 3 dl tejföl
  • 1 teáskanál liszt
  • csípős paprikakrém (Erős Pista)
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • szerecsendió
  • majoranna
  • kakukkfű
  • 0.5 evőkanál zsír

Elkészítés

A húst, és a császárszalonnát ízlés szerint kockázzuk fel. (én kisebb kockákra vágtam) A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel. A gombát vágjuk vékony csíkokra.

A felkockázott szalonnához adjuk hozzá a zsírt, majd süssük pár percig, hogy kapjon egy kis színt.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és addig pároljuk, még a hagyma üveges lesz, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a felszeletelt paradicsomot és paprikát, és pároljuk tovább egy-két percig.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott húst, és addig pároljuk míg a hús kifehéredik, majd szórjuk meg a pirospaprikával, és a fűszerekkel, sózzuk, keverjük alaposan össze.

Ezután keverjük hozzá a felcsíkozott gombát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és résnyire lefedve az edényt, főzzük puhára.

A tejfölt és a tejszínt keverjük simára a liszttel, majd öntsük hozzá a húshoz, és keverjük alaposan össze. Ezután főzzük még pár percig, hogy a szaft kissé besűrűsödjön, és ízesítsünk utána, ha szükséges.

Ameddig a hús fő, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én galuskát főztem hozzá.

Tálaláskor a köretre kanalazzuk rá a szaftos húst, majd ízlés szerint savanyúsággal kínáljuk.


Bakonyi sertéstokány recepthez kapcsolódó receptek

Bakonyi sertéstokány

Bakonyi sertéstokány

Galuskával tálalva igencsak laktató, és nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés