Bakso (indonéz húsgombócleves) recept

Bakso (indonéz húsgombócleves)

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
2095

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Soha ne mondja, hogy soha - nagy dolgokról maradna le!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A húsgombócokhoz:

  • 25 dkg darált marhahús
  • 3.5 dkg tápiókaliszt
  • 7.5 dkg zúzott jégkocka
  • 2 db tojás
  • 0.75 kiskanál sütőpor
  • 2 evőkanál sült fokhagyma
  • 2 evőkanál sült mogyoróhagyma
  • só, bors

A leveshez:

  • 7.5 dl víz
  • 25 dkg marhacsont
  • 0.5 kiskanál őrölt bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál metélőzeller
  • 1 szál újhagyma

A tálaláshoz:

  • 15 dkg száraztészta
  • zöldsaláta vagy bordáskel
  • sült mogyoróhagyma
  • édes indonéz szójaszósz (kecap manis)
  • csiliszósz (sambal)

Elkészítés

A húsgombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük, robotgéppel ragacsos masszává dolgozzuk, és 45-60 percre hűtőbe tesszük.

A masszából gombócokat formázunk, lobogó vízbe dobjuk, majd amikor feljönnek a víz színére, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.

Közben 7,5 dl vízben feltesszük főni a marhacsontot (még jobb, ha előző nap készítjük el), és amikor forrni kezd, beletesszük a sót, a borsot, az összezúzott és előzőleg megsütött fokhagymát, valamint a finomra aprított metélőzellert és újhagymát. Addig főzzük, míg újra forrni nem kezd. Ekkor beletesszük a húsgombócokat.

A gombócokat levesestányérokba szedjük, kifőtt tésztával, zöldsalátával és sült hagymával körítjük. Tetszés szerint édes szójaszósszal és csiliszósszal ízesítjük, majd rámerjük a levest. Forrón tálaljuk.


Bakso (indonéz húsgombócleves)

Bakso (indonéz húsgombócleves)

Soha ne mondja, hogy soha - nagy dolgokról maradna le!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés