Balatonszepezdi rakott rétes recept

Balatonszepezdi rakott rétes
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gasztrokalauz Herr Ludwig

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3220

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 4 db mirelit réteslap
  • 50 dkg rétes almatöltelék
  • 50 dkg rétes túrótöltelék
  • 50 dkg rétes máktöltelék
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Olvaszd ki a réteslapokat. Egy tepsit vajazz, ki az alját és az oldalát. Hintsd meg vékonyan zsemlemorzsával. Az első réteslapot rakd az aljára, locsold meg olvasztott vajjal, és hintsd meg zsemlemorzsával.

Kend el egyenletesen rajta a túrótölteléket, a tetejére helyezd a következő réteslapot, locsold meg olvasztott vajjal, szórd zsemlemorzsával, terítsd el rajta az almatölteléket. Újra réteslapot tegyél rá, locsold meg vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, s kend el rajta a máktölteléket. Az utolsó réteslappal fedd be, és csak vajjal locsold meg.

180 fokon 35 percig süsd. Szeleteld fel, és hintsd meg porcukorral.


Balatonszepezdi rakott rétes recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés