Balzsamecetes trüffel recept

Balzsamecetes trüffel
3 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2104

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Balzsambomba - nem robban, roppan!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 80 dkg étcsokoládé
  • 1.25 dl tejszín
  • 0.5 dl minőségű balzsamecet
  • 0.5 dl kávé
  • 2 evőkanál konyak
  • étcsokoládés trüffelgolyók (közepükön lyukkal)

Elkészítés

Nagy darabokra törünk és vízgőz felett megolvasztunk 35 dkg

étcsokoládét. A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a balzsamecetet, a kávét és a konyakot. Hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét.

A masszát addig hűtjük, míg majdnem megdermed, majd habzsákba kanalazzuk, és megtöltjük vele a trüffelgolyók közepét. Két-három órára hidegre tesszük.

Vízgőz felett megolvasztunk újabb 10 dkg csokoládét, majd

kissé kihűtjük, habzsákba töltjük, és „lepecsételjük” vele a golyók tetejét. Hagyjuk megdermedni.

A bevonathoz vízgőz felett megolvasztunk még 30 dkg

csokoládét, a maradék 5 dkg-ot pedig finomra reszeljük. A trüffelgolyókat egyenként az olvasztott csokiba mártjuk, óvatosan lerázzuk róluk a felesleget, sütőpapírra tesszük, és 1-2 perc múlva megszórjuk a reszelt csokoládéval.


Balzsamecetes trüffel recepthez kapcsolódó receptek

Balzsamecetes trüffel

Balzsamecetes trüffel

Balzsambomba - nem robban, roppan!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés