Balzsamos grillcsirke recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Sietős háziasszonyok remekelhetnek ezzel az édes mártással tálalt, gyorsan grillezett csirkeétellel.
- 4 db kicsontozott csirkemell bőr nélkül, kb. 125 g/db
- 1 evőkanál puha vaj
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 2 kávéskanál méz
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál balzsamecet
- só
- fekete bors
A díszítéshez:
- friss petrezselyem
Elkészítés
Állítsuk a grillsütőt közepes fokozatra. Helyezzük a csirkemellet két fólialap közé, és nyújtófával formázzuk egyenletes vastagságúra. Kenjük be a vajjal, és tegyük széles tűzálló tálba.
Simítsuk a tetejére a fokhagymát, enyhén sózzuk és borsozzuk meg, majd csepegtessük rá a mézet és a citromlevet.
Tegyük a csirkét a grillsütőbe, és süssük 5-6 percig, amíg aranyszínű nem lesz, majd öntsük rá a kanál balzsamecetet. Fordítsuk meg a melleket, öntözzük meg a pecsenyelével, és grillezzük még 5-6 percig, amíg a csirke késsel megszúrva tiszta levet nem ereszt.
Tálaláskor merjük rájuk a pecsenyelét, és díszítsük petrezselyemmel.
Tipp:
A tálaláshoz: Roston sült paradicsommal és ropogós kenyérrel különösen finom.
A recept tápértéke:
Tápérték adagonként
Energia 949 kJ (226 kcal),
Szénhidrát 3 g,
Fehérje 40 g,
Zsír 6 g (ebből telített zsír 3 g)