Balzsamos grillcsirke recept

Balzsamos grillcsirke
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
3448

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sietős háziasszonyok remekelhetnek ezzel az édes mártással tálalt, gyorsan grillezett csirkeétellel.

4 személyre

  • 4 db kicsontozott csirkemell bőr nélkül, kb. 125 g/db
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 kávéskanál méz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • fekete bors

A díszítéshez:

  • friss petrezselyem

Elkészítés

Állítsuk a grillsütőt közepes fokozatra. Helyezzük a csirkemellet két fólialap közé, és nyújtófával formázzuk egyenletes vastagságúra. Kenjük be a vajjal, és tegyük széles tűzálló tálba.

Simítsuk a tetejére a fokhagymát, enyhén sózzuk és borsozzuk meg, majd csepegtessük rá a mézet és a citromlevet.

Tegyük a csirkét a grillsütőbe, és süssük 5-6 percig, amíg aranyszínű nem lesz, majd öntsük rá a kanál balzsamecetet. Fordítsuk meg a melleket, öntözzük meg a pecsenyelével, és grillezzük még 5-6 percig, amíg a csirke késsel megszúrva tiszta levet nem ereszt.

Tálaláskor merjük rájuk a pecsenyelét, és díszítsük petrezselyemmel.

Tipp:

A tálaláshoz: Roston sült paradicsommal és ropogós kenyérrel különösen finom.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként
Energia 949 kJ (226 kcal),
Szénhidrát 3 g,
Fehérje 40 g,
Zsír 6 g (ebből telített zsír 3 g)


Balzsamos grillcsirke

Balzsamos grillcsirke

Sietős háziasszonyok remekelhetnek ezzel az édes mártással tálalt, gyorsan grillezett csirkeétellel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Balzsamos grillcsirke recepthez

thumb
marcello - 2010. szeptember 09.
A kép alapján egyszerű, de baromi finomnak tűnik!