Banán és kókuszfánk

Banán és kókuszfánk

Eredetileg Malajziából származik ez az utcai árusoktól való desszert.

4 személyre

  • 4 db érett de nem barna banán, (40 dkg törve)
  • 12.5 dkg sima liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2.5 dkg kókuszreszelék
  • csipet só
  • 1 db limecitrom reszelt héja
  • 1 evőkanál valódi vanília szirup
  • 1 evőkanál cukor
  • növényi olaj a sütéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A banánt tegyük egy tálba és jól törjük össze egy villával. Ezt követően adjuk hozzá a többi anyagot, és nem túl lágy tésztát keverjünk ki belőle. Hagyjuk 15 percet pihenni a hűtőben. Majd bő forró olajban kanál segítségével halmokat rakjunk és szép pirosra süssük ki, kb. 2-3 perc.

Közben az olajba mártsuk a kanalat, mert kicsit ragadós a massza. Sütés után itatóspapírra szedjük. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk. Az egész mindössze 1 óra alatt elkészül.