Banán Monique módra recept

Banán Monique módra
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
434

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bár nem tudom, hogy honnan kapta a nevét ez a desszert, de, hogy nagyon finom, az biztos.
4 személyre

  • A "habcsók"banánhoz
  • 5 darab tojásfehérje
  • 12 dkg kristálycukor
  • 9 dkg porcukor
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • A töltelékhez
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 dkg vaj
  • 5 dl zsíros habtejszín
  • A tetejére
  • 3 darab banán
  • 20 dkg ét vagy tejcsokoládé

Elkészítés

A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük egy robotgép segítségével. A porcukrot a keményítővel összeforgatjuk, és a tojáshabba szitáljuk úgy, hogy azt folyamatosan keverjük. Sima csöves habzsákba kanalazzuk, és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre 6 nagy banánalakot nyomunk belőle. Ha a banánokat kettévágjuk, akkor ahhoz tudjuk viszonyítani, kb. milyen nagyok legyenek. Mérjük hozzá, ha nem vagyunk elég biztosak a pontosságában. 100 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük. A banánokat meghámozzuk, lapjában kettévágjuk, majd mindegyiket megforgatjuk olvasztott csokoládéban, és rácsra helyezzük dermedni. (Természetesen a csokit gőzfürdő felett egy kis edényben megolvasztjuk 3 evőkanál olajjal, hogy ne legyen túl kemény a csoki dermedés után, mert akkor törik. )

Amikor a tészta megsült a cukrot egy serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk. Alacsonyabb hőfokon hozzáadjuk a vajat, és a fél deci tejszínt ráöntjük. 1-2 percig kevergetjük, hogy szép sima legyen a bevonat, végül hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a habtejszínt kemény habbá felverjük, majd a karamella 1/3 részét belekeverjük. A banán formájú habtésztát tálcára tesszük, a karamellel ízesített tejszínhabbal csillagcsöves habzsákból szépen megrakjuk. Mindegyik tetejére egy-egy csokis banánt fektetünk. Végül a félretett karamellel megöntözve feldíszítjük.


Banán Monique módra

Banán Monique módra

Bár nem tudom, hogy honnan kapta a nevét ez a desszert, de, hogy nagyon finom, az biztos.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés