Banánkenyér recept

Banánkenyér
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Megnézték:
2829

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Süti őzgerincformában

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 18 dkg Rama
  • 3 db tojás
  • 17 dkg barna cukor
  • 11 dkg cukor
  • 30 dkg sütőporos liszt
  • 0.5 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál őrölt fahéj
  • 3 db banán
  • 7.5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés

A Ramát a tojással és a kétféle cukorral elektromos keverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd a krumplinyomóval áttört banánt is.

Az apró darabokra tört csokoládét megforgatjuk a kakaóporban, a felesleget lerázzuk róla, majd hozzáforgatjuk a masszához. (A kakaóra azért van szükség, hogy a csokidarabok a sütésnél ne süllyedjenek a sütemény aljára.)

A tésztát sütőpapírral kibélelt kenyérformába öntjük, és 170 °C-ra előmelegített sütőben 65-75 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.


Banánkenyér recepthez kapcsolódó receptek

Banánkenyér

Banánkenyér

Süti őzgerincformában

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés