Banánkenyér mogyoróvajjal recept

Banánkenyér mogyoróvajjal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1245

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyümölcskenyér mogyoróvajjal!

6 személyre

  • 12.5 dkg Rama + a formába
  • 17.5 dkg barna cukor
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 2 db tojás
  • 40 dkg banán
  • 14 dkg darabos mogyoróvaj
  • 0.8 dl juharszirup
  • 22 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • porcukor a tetejére

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A Ramát a cukorral és a vaníliával krémesre keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.

Hozzáadjuk a villával összetört banánt és a többi hozzávalót, és alaposan összedolgozzuk.

A masszát egy Ramával kikent és sütőpapírral kibélelt sütőformába kanalazzuk, és 85-90 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Amikor kihűlt, megszórjuk porcukorral, és felszeleteljük.


Banánkenyér mogyoróvajjal recepthez kapcsolódó receptek

Banánkenyér mogyoróvajjal

Banánkenyér mogyoróvajjal

Gyümölcskenyér mogyoróvajjal!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés