Banánkenyér mogyoróvajjal recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
Gyümölcskenyér mogyoróvajjal!
- 12.5 dkg Rama + a formába
- 17.5 dkg barna cukor
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 2 db tojás
- 40 dkg banán
- 14 dkg darabos mogyoróvaj
- 0.8 dl juharszirup
- 22 dkg liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- porcukor a tetejére
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A Ramát a cukorral és a vaníliával krémesre keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
Hozzáadjuk a villával összetört banánt és a többi hozzávalót, és alaposan összedolgozzuk.
A masszát egy Ramával kikent és sütőpapírral kibélelt sütőformába kanalazzuk, és 85-90 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Amikor kihűlt, megszórjuk porcukorral, és felszeleteljük.
Banánkenyér mogyoróvajjal recepthez kapcsolódó receptek
Banánkenyér mogyoróvajjal
Gyümölcskenyér mogyoróvajjal!