Banánkenyér recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
Az elkészítése roppant egyszerű, az ízesítésnek, a mazsolának és a roppanós diónak köszönhetően pedig nagyon finom.
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 25x10x7 cm-es formához:
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (Nagyi titka liszt)
- 10 dkg süteményliszt (Nagyi süteményliszt)
- 7 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 db banán (nagyobb, jó érett)
- 10 dkg dió
- 5 dkg mazsola
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 db narancs reszelt héja
- csipet só
- 2 db tojás (nagy)
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
Elkészítés
Tegyük egy tálba a kétféle lisztet, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sütőport, egy csipet sót, a mézes fűszerkeveréket, reszeljük hozzá a narancshéjat, majd alaposan keverjük össze.
Ezután keverjük hozzá a mazsolát, és az apróra vágott diót, a porcukrot, és a vaníliás cukrot is.
A tojást, a tejet, az olajat, és a banánt turmixoljuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez, és fakanállal keverjük alaposan össze.
A sütőformát zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. (sütőpapírral is kibélelhetjük a sütőformát)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 50-60 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.A mézeskalács fűszerkeveréktől különösen finom ízt kap a tészta.