Banánkenyér recept

Banánkenyér

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
174

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az elkészítése roppant egyszerű, az ízesítésnek, a mazsolának és a roppanós diónak köszönhetően pedig nagyon finom.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 25x10x7 cm-es formához:

  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (Nagyi titka liszt)
  • 10 dkg süteményliszt (Nagyi süteményliszt)
  • 7 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db banán (nagyobb, jó érett)
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 db narancs reszelt héja
  • csipet só
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl tej

Elkészítés

Tegyük egy tálba a kétféle lisztet, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sütőport, egy csipet sót, a mézes fűszerkeveréket, reszeljük hozzá a narancshéjat, majd alaposan keverjük össze.

Ezután keverjük hozzá a mazsolát, és az apróra vágott diót, a porcukrot, és a vaníliás cukrot is.

A tojást, a tejet, az olajat, és a banánt turmixoljuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez, és fakanállal keverjük alaposan össze.

A sütőformát zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. (sütőpapírral is kibélelhetjük a sütőformát)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 50-60 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.A mézeskalács fűszerkeveréktől különösen finom ízt kap a tészta.


Banánkenyér recepthez kapcsolódó receptek

Banánkenyér

Banánkenyér

Az elkészítése roppant egyszerű, az ízesítésnek, a mazsolának és a roppanós diónak köszönhetően pedig nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés