Banános-datolyás-diós minimuffin recept

Banános-datolyás-diós minimuffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
569

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezek az aprócska muffinok önmagukban is annyira ízletesek, hogy nincs szükség se vajra, se dzsemre vagy másra ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük. A legfinomabbak frissen és melegen, vagy miután néhány másodpercen át melegítettük őket a mikrohullámú sütőben. - Banános-datolyás-diós minimuffin recept

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 48 muffinhoz:

  • 23 dkg pürésített érett banán (kb. 2 közepes banán)
  • 20 dkg nyírfacukor vagy eritritol (sima cukorból 14 dkg)
  • 8 dkg cukrozatlan almapüré
  • 3 evőkanál repceolaj
  • 1 db tojás
  • 7.5 dkg finomliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 4 dkg instant zabpehely
  • 1.5 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg aprított datolya
  • 3 dkg finomra aprított dió
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj

Elkészítés

Egy nagy tálban alaposan összedolgozzuk a banánt, a cukrot, az almapürét, az olajat, valamint a tojást. Összekeverjük a kétféle lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd ezt apránként hozzákeverjük a banános masszához. Ezután beleforgatjuk a datolyát, a diót és a citromhéjat.

A mini sütőformákat főzőspray-vel bepermetezzük, vagy muffinpapírral kibéleljük, és félig töltjük az elkészített tésztával. 180 °C-on 12-14 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivennénk a tepsiből, 5 percig pihentetjük.

Tápértékadatok:
Adagonként 49 kalória, 1 g zsír (telített zsír nyomokban), 4 mg koleszterin, 27 mg nátrium, 9 g szénhidrát, 1 g rost, 1 g fehérje.

Banános-datolyás-diós minimuffin recepthez kapcsolódó receptek

Banános-datolyás-diós minimuffin

Banános-datolyás-diós minimuffin

Ezek az aprócska muffinok önmagukban is annyira ízletesek, hogy nincs szükség se vajra, se dzsemre vagy másra ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük. A legfinomabbak frissen és melegen, vagy miután néhány másodpercen át melegítettük őket…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés