Banános-fahéjas palacsinta (Ázsia) recept

Banános-fahéjas palacsinta (Ázsia)
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2414

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hétköznapi hozzávalókból – nem hétköznapi édesség

2 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 0.5 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás
  • 5 db banán
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a díszítéshez
  • 1 szem lime

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a fahéjjal és a sütőporral, majd a közepén kialakított mélyedésbe beleteszünk egy tojást és a tej felét, és alaposan összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a másik tojást és a maradék tejet, és újból összedolgozzuk.

A banánt villával összetörjük, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd hozzákeverjük a palacsintatésztához, és fél órát állni hagyjuk.

Kevés olajjal felforrósítunk egy serpenyőt, és kisütjük a palacsintákat. Tálaláskor megszórjuk porcukorral, és egy kis lime-lét facsarunk rá.


Banános-fahéjas palacsinta (Ázsia)

Banános-fahéjas palacsinta (Ázsia)

Hétköznapi hozzávalókból – nem hétköznapi édesség

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés