Banános-karamellás torta recept

Banános-karamellás torta
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
2909

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Harc a krémes tálért, aztán a tortáért :)

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 35 dkg liszt + tortaformába
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál só
  • 15 dkg vaj + tortaformába
  • 25 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 2.5 dl kefir
  • 2 db banán
  • 5 dkg dió

A krémhez:

  • 25 dkg barna cukor
  • 1 db banán
  • 3 evőkanál vaj
  • 7 dl hideg tejszín
  • 1 evőkanál lime-lé
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet egy edénybe szitáljuk, és hozzáadjuk a sütőport és a sót.

A vajat 12 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadunk 2 tojást, majd 4 részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket, és 3 részletben a kefirt.

A maradék tojást és cukrot kikeverjük, összedolgozzuk a lisztes masszával, majd beleforgatjuk az apró kockákra vágott banánt.

A tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába kanalazzuk, és 35 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

A karamellkrémhez a barna cukrot krémesre keverjük a kockára vágott banánnal és a vajjal. Hozzáadunk 3,5 dl tejszínt, felforraljuk, közepes lángon 10 percig főzzük, majd szoba-hőmérsékletűre hűtjük.

A maradék tejszínt lágy habbá verjük, óvatosan a krémhez keverjük, majd hűtőbe tesszük, hogy kenhető állagú legyen.

A kihűlt tortát vízszintesen három részre vágjuk, a tortalapok vágott felét meglocsoljuk a lime-lével és a rummal, majd megkenjük a krémmel.

A torta tetejére is krémet kanalazunk, majd megszórjuk a félbevágott dióval, és 2 órára behűtjük.


Banános-karamellás torta recepthez kapcsolódó receptek

Banános-karamellás torta

Banános-karamellás torta

Harc a krémes tálért, aztán a tortáért :)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés