Banános-mandulás gofri recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Energiaszolgáltató - naná, hogy a banán!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 6 dl szójatej (vagy sovány tej)
- 2 evőkanál apróra vágott kandírozott gyömbér
- 2 evőkanál cukor
- 1 kiskanál porélesztő
- 22 dkg liszt
- 12 dkg hajdinaliszt
- 6 dkg búzakorpa
- 2 kiskanál őrölt fahéj
- 1 kiskanál só
- 6 db tojásfehérje
- 6 evőkanál olvasztott vaj (vagy étolaj)
- 2 kiskanál sütőpor
- 2.5 dl joghurt
- 6 db banán
- 6 dkg szeletelt mandula
- méz
A tejet, a gyömbért, a cukrot és az élesztőt összekeverjük. A kétféle lisztet elkeverjük a búzakorpával, a fahéjjal és a sóval, hozzáadjuk az élesztős tejet, és lefedve 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét elkeverjük a vajjal, hozzáadjuk a sütőport, majd a tésztához adjuk. A tésztát merőkanálnyi adagokban gofrisütőben aranybarnára sütjük, és 100 °C-os sütőben melegen tartjuk.
A gofrikat tányérokra helyezzük, a tetejükre kanalazzuk a joghurtot, rátesszük a felkarikázott banánt, majd megszórjuk a mandulával, és meglocsoljuk a mézzel.
Banános-mandulás gofri recepthez kapcsolódó receptek
További Palacsinta receptek kategóriák
Banános-mandulás gofri
Energiaszolgáltató - naná, hogy a banán!