Banános-mandulás gofri

Banános-mandulás gofri

Energiaszolgáltató - naná, hogy a banán!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 dl szójatej (vagy sovány tej)
  • 2 evőkanál apróra vágott kandírozott gyömbér
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál porélesztő
  • 22 dkg liszt
  • 12 dkg hajdinaliszt
  • 6 dkg búzakorpa
  • 2 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál só
  • 6 db tojásfehérje
  • 6 evőkanál olvasztott vaj (vagy étolaj)
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 2.5 dl joghurt
  • 6 db banán
  • 6 dkg szeletelt mandula
  • méz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tejet, a gyömbért, a cukrot és az élesztőt összekeverjük. A kétféle lisztet elkeverjük a búzakorpával, a fahéjjal és a sóval, hozzáadjuk az élesztős tejet, és lefedve 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

A tojásfehérjét elkeverjük a vajjal, hozzáadjuk a sütőport, majd a tésztához adjuk. A tésztát merőkanálnyi adagokban gofrisütőben aranybarnára sütjük, és 100 °C-os sütőben melegen tartjuk.

A gofrikat tányérokra helyezzük, a tetejükre kanalazzuk a joghurtot, rátesszük a felkarikázott banánt, majd megszórjuk

a mandulával, és meglocsoljuk a mézzel.