Banános piskótatallér recept

Banános piskótatallér

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1514

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Csupa finomság ez a piskóta-banán-csoki trió! Jó hír a kisgyermekes anyukáknak, hogy a gyermeküket is bevonhatják az elkészítésébe. Tuti, hogy nagy lesz az öröm! :) Könnyen elkészíthető, igazi vendégváró falatkák, de bármely partin is megállná a helyét. Mindenkit levesz a lábáról ez a sütés nélküli finomság! Kicsi Klaudia, köszönöm az ötletet! ;)

Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy a piskóta megpuhuljon.

8 személyre

  • 370 g piskótatallér (natúr)
  • 3 db nagyobb banán
  • 460 g ét- vagy tejcsokoládé
  • 10 dkg margarin
  • 1.5 dl tej
  • fogvájó

Díszítéshez:

  • kókuszreszelék
  • tortadíszítő cukorkák

Elkészítés

1. A megpucolt banánt kb. 3-5 mm vastag karikákra felvágjuk. Két piskóta tallér közé 1 db banán karikát teszünk és fogvájóval átszúrjuk.

2. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit a margarinnal, majd mikor elolvadtak, hozzáöntjük a tejet. A tejtől egy kicsit megkeménykedik, ezért tovább kevergetjük a vízgőz felett, míg újra híg nem lesz.

3. Fogpiszkálónál fogva belemártogatjuk a tallért az olvasztott csokoládéba és az asztalra terített sütőpapírra rátesszük dermedni. (Ne érjenek össze!) A tallér tetején a még meg nem dermedt csokit pedig megszórjuk kókuszreszelékkel vagy tortadíszítő cukorkákkal, de ez akár el is maradhat. Később egy tálcára tesszük és betesszük a hűtőbe tovább dermedni.


Banános piskótatallér recepthez kapcsolódó receptek

Banános piskótatallér

Banános piskótatallér

Csupa finomság ez a piskóta-banán-csoki trió! Jó hír a kisgyermekes anyukáknak, hogy a gyermeküket is bevonhatják az elkészítésébe. Tuti, hogy nagy lesz az öröm! :) Könnyen elkészíthető, igazi vendégváró falatkák, de bármely partin…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés