Banános sütemény karamellszósszal recept

Banános sütemény karamellszósszal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

85 perc

Megnézték:
299

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

  • 17.5 dkg Rama + a formába
  • 17.5 dkg barna cukor
  • 11 dkg cukor
  • 0.5 kiskanál őrölt fahéj
  • 2 db banán
  • 3 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1.5 kiskanál sütőpor

A karamellszószhoz:

  • 3.7 dl tejszín
  • 13.5 dkg barna cukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A Ramát és a kétféle cukrot keverőgéppel összedolgozzuk a fahéjjal, a villával összetört banánnal, a tojással, a liszttel és a sütőporral.

A masszát egy Ramával vékonyan kikent és sütőpapírral kibélelt kenyérformába kanalazzuk, és 1 órán át sütjük.

A karamellszószhoz a tejszínt a cukorral addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik (kb. 10 perc), majd meglocsoljuk vele a szeletekre vágott süteményt.


Banános sütemény karamellszósszal recepthez kapcsolódó receptek

Banános sütemény karamellszósszal

Banános sütemény karamellszósszal

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés