Barackkrémleves habgaluskával recept

Barackkrémleves habgaluskával
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
6835

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hideg gyümölcs krémleves, sárgabarackból.

2 személyre

  • 50 dkg sárgabarack
  • 25 dkg cukor
  • kevés víz
  • citrom leve és reszelt héja
  • 2 dl tejszín
  • 2.5 dl tej
  • 3 db tojásfehérje

Elkészítés

A kimagozott és négybevágott barackot 15 dkg cukorral és egy kevés vízzel felfőzzük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, és hagyjuk kihűlni.

Amikor kihűlt, összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tejet, és alaposan elkeverjük.

A tojásfehérjét a maradék cukorral és a citromlével kemény habbá verjük, és kanállal galuskákat „szaggatunk” belőle. A galuskákat forrásban lévő vízbe tesszük, egyszer átforgatjuk, majd kivesszük, és hagyjuk lecsepegni és kihűlni. Tálaláskor a tányérokba mert leves tetejére helyezzük.


Barackkrémleves habgaluskával recepthez kapcsolódó receptek

Barackkrémleves habgaluskával

Barackkrémleves habgaluskával

Hideg gyümölcs krémleves, sárgabarackból.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés