Barackos-kókuszos piskótatallér

Barackos-kókuszos piskótatallér
Ez a desszert valami isteni finom. Nyári meleg napokon a hűtőből kivéve, hidegen maga a mennyország. Az a jó benne, hogy a sütőt sem kell bekapcsolni, hogy az asztalunkon legyen ez a káprázatos finomság. Nagyon egyszerűen elkészíthető, és pikk-pakk pillanatok alatt meg van. Igazi nyári nyalánkság! ;) Csakis ajánlani tudom mindenkinek!
6 személyre

  • Hozzávalók:
  • 3 x 120 g piskótatallér
  • 1 nagy (850 g) vödör tejföl
  • 200 g kókuszreszelék
  • 2 x 470 g hámozott, felezett őszibarack konzerv
  • 8 ek. kristálycukor
  • 1 cs. (45 g) habpor
  • 1,5 dl tej
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Elkészítés: (tál mérete: 30cm x 16cm)

1. A konzervet kinyitjuk és a gyümölcsről a levét leöntjük (a levére szükségünk lesz). Mindegyiket külön-külön tálba tesszük. A barackot ízlés szerint kisebb darabokra vágjuk.

2. A tejfölt a cukorral és a kókuszreszelékkel jól kikeverjük.

3. A piskótatallért belemártjuk a barack levébe (de nem áztatjuk), majd kirakjuk vele a tál alját.

4. Az egymás mellé helyezett piskótatallért megkenjük (ne túl vastagon) a tejfölös-kókuszos masszával, majd erre rárakosgatjuk a felvágott barackot (pár darab barackot tegyünk félre a díszítéshez).

5. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A rétegezést a masszával fejezzük be, az kerüljön a tetejére.

6. Hűtőbe betesszük kb. 3-4 órára pihenni. Ennyi idő alatt jól lehűl és megpuhulnak a piskótatallérok.

7. Közben a habport felverjük kemény habbá.

8. Tálalás előtt, szép, egyforma szeletekre felvágjuk és a tetejét tejszínhabbal és barackkal díszítjük.