Barackos-vaníliás rétes recept

Barackos-vaníliás rétes
4.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
6027

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Túl hamar elfogy - ez az egyetlen hibája!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 dl tej
  • citrom reszelt héja
  • réteslap
  • 5 dkg vaj
  • 30 dkg sárgabarack (friss vagy konzerv)
  • tojás
  • 5 dkg dió
  • 2 dkg barna cukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A tejszínt összeforraljuk a kristálycukorral, a pudingport elkeverjük a tejjel, és a tejszínhez öntve sűrű pudingot főzünk belőle. Hozzákeverjük a citromhéjat, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal, és egy konyharuhán egymásra rétegezzük őket. A legfelső lap szélén egy csíkba halmozzuk a pudingot, majd belenyomkodjuk a felszeletelt sárgabarackot.

A rétestésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, a tetejét megkenjük tojással, megszórjuk az apróra vágott dióval és a barna cukorral, majd sütőben 10-12 perc alatt pirosra sütjük.

Beküldte: Németh Zoltánné, Pomázról


Barackos-vaníliás rétes recepthez kapcsolódó receptek

Barackos-vaníliás rétes

Barackos-vaníliás rétes

Túl hamar elfogy - ez az egyetlen hibája!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés