Barackos karamellsüti recept

Barackos karamellsüti

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1486

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Megalapoztuk a sikert - már csak öntet kell rá

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg sárgabarackkonzerv
  • 1.5 dl sárgabaracklé
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • 10 dkg barna cukor
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 18 dkg liszt
  • 0.5 evőkanál só
  • 25 dkg cukor
  • 0.45 evőkanál sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 1 kiskanál fahéj
  • 0.5 kiskanál szegfűbors
  • 0.25 kiskanál szegfűszeg
  • 4 dkg zab
  • 2 dl karamellöntet
  • tejszínhab (tetszőleges)

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A sárgabarackot lecsöpögtetjük, és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A leöntött lét félretesszük, és hozzáadjuk a sárgabaracklevet.

Kivajazunk egy 30x20 cm-es tepsit, megszórjuk barna cukorral és meghintjük a mandulával. Rátesszük a barackszeleteket, és félretesszük.

Összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport, beledaraboljuk a margarint, és az egészet jól összedolgozzuk. Beleszórjuk a fahéjat, a szegfűborsot és a szegfűszeget, majd belekeverjük a zabot és a sárgabaracklét.

A tésztát óvatosan beleöntjük a tepsibe. 45-50 percig sütjük, míg a közepe meg nem sül. Kivesszük a sütőből, és 20 percig a tepsiben állni hagyjuk. Áttesszük egy nagyobb tálcára, rákanalazzuk a karamellöntetet, és ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk.


Barackos karamellsüti recepthez kapcsolódó receptek

Barackos karamellsüti

Barackos karamellsüti

Megalapoztuk a sikert - már csak öntet kell rá

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Barackos karamellsüti recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. augusztus 14.
Lehet ilyen mértékegységű 5 db-os mértékegységes kanálkészletet venni,a Metroba.Pesten biztosan lehet máshol is kapni.
thumb
Olgis - 2013. augusztus 10.
0.25 kiskanálnyi.,0,45 evőkanál,Ez nem reális. Hogyan kell ezt értelmezni?
Van, aki ezeket ki tudja mérni?
Én csak normális mértékegységgel megadott recepteket szeretek. Jó lenne oda figyelni a receptekre.