Barackos karamellsüti

Barackos karamellsüti

Megalapoztuk a sikert - már csak öntet kell rá

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg sárgabarackkonzerv
  • 1.5 dl sárgabaracklé
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • 10 dkg barna cukor
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 18 dkg liszt
  • 0.5 evőkanál só
  • 25 dkg cukor
  • 0.45 evőkanál sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 1 kiskanál fahéj
  • 0.5 kiskanál szegfűbors
  • 0.25 kiskanál szegfűszeg
  • 4 dkg zab
  • 2 dl karamellöntet
  • tejszínhab (tetszőleges)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A sárgabarackot lecsöpögtetjük, és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A leöntött lét félretesszük, és hozzáadjuk a sárgabaracklevet.

Kivajazunk egy 30x20 cm-es tepsit, megszórjuk barna cukorral és meghintjük a mandulával. Rátesszük a barackszeleteket, és félretesszük.

Összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport, beledaraboljuk a margarint, és az egészet jól összedolgozzuk. Beleszórjuk a fahéjat, a szegfűborsot és a szegfűszeget, majd belekeverjük a zabot és a sárgabaracklét.

A tésztát óvatosan beleöntjük a tepsibe. 45-50 percig sütjük, míg a közepe meg nem sül. Kivesszük a sütőből, és 20 percig a tepsiben állni hagyjuk. Áttesszük egy nagyobb tálcára, rákanalazzuk a karamellöntetet, és ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk.