Barackos krémes lepény recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Ha sok barack terem a kertedben, érdemes kipróbálnod ezt a barackos lepény receptet! Persze befőttel is el lehet készíteni.
A recept hozzávalói ( személyre)
A hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tasak Dr. Oetker Aranka krém (vaníliaízű)
- 3 dl tejszín
- 4 dkg porcukor
- 5 dkg tortabevonó csoki
- 1 doboz barackbefőtt
A tetejére
- vaníliás porcukor
Elkészítés
A mélyhűtött leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Ezután a leveles tésztát kétfelé vágjuk, majd vékony lapokra nyújtjuk. Villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel és sütőlapon 180 fokos sütőben 12 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűlt, az egyik lapot felszeleteljük, mint a krémesnél, és elkészítjük a vanília krémport. Az előírás szerint
géppel keményre keverjük, majd a teljes lapra rákenjük. Azután felaprítjuk, majd rárakjuk a barackokat. A tejszínt géppel habosra felverjük a cukorral és rákenjük a barackos krémre. Befedjük a négyzetekre vágott lapokkal és olvasztott csokival megcsorgatjuk, majd ha már megkötött, vaníliaízű porcukorral megszórjuk.
Jól behűtve kínáljuk és csak másnap, a vágások mentén szeleteljük fel teljesen.
Jó étvágyat hozzá!