Barackos krémes lepény recept

Barackos krémes lepény
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1080

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha sok barack terem a kertedben, érdemes kipróbálnod ezt a barackos lepény receptet! Persze befőttel is el lehet készíteni.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tasak Dr. Oetker Aranka krém (vaníliaízű)
  • 3 dl tejszín
  • 4 dkg porcukor
  • 5 dkg tortabevonó csoki
  • 1 doboz barackbefőtt

A tetejére

  • vaníliás porcukor

Elkészítés

A mélyhűtött leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Ezután a leveles tésztát kétfelé vágjuk, majd vékony lapokra nyújtjuk. Villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel és sütőlapon 180 fokos sütőben 12 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűlt, az egyik lapot felszeleteljük, mint a krémesnél, és elkészítjük a vanília krémport. Az előírás szerint

géppel keményre keverjük, majd a teljes lapra rákenjük. Azután felaprítjuk, majd rárakjuk a barackokat. A tejszínt géppel habosra felverjük a cukorral és rákenjük a barackos krémre. Befedjük a négyzetekre vágott lapokkal és olvasztott csokival megcsorgatjuk, majd ha már megkötött, vaníliaízű porcukorral megszórjuk.

Jól behűtve kínáljuk és csak másnap, a vágások mentén szeleteljük fel teljesen.

Jó étvágyat hozzá!


Barackos krémes lepény recepthez kapcsolódó receptek

Barackos krémes lepény

Barackos krémes lepény

Ha sok barack terem a kertedben, érdemes kipróbálnod ezt a barackos lepény receptet! Persze befőttel is el lehet készíteni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés