Kedvelem ezt a fajta linzert, mert mutatós és kiváló vendégfogadó is egyben. Sokszor készítem el rendezvényekre és családi eseményekre, mindig kapós, és persze sosem elég.
A tészta hozzávalóiból robotgéppel sima tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagolva egy éjszakát a hűtőbe tesszük.
Másnap lisztezett táblán kinyújtjuk 1/2 cm vastagságúra, és macskanyelv kiszúró formával kiszaggatunk annyi tésztát, amennyit kiad, majd szilikonos lappal bélelt sütőlemezre rakosgatjuk 1 cm-es távolságra egymástól.
200 fokon szép világosra sütjük. Amíg a tészta hűlik, addig gőz felett megolvasztjuk a csokit kevés olajjal, és hagyjuk kicsit sűrűsödni, hűlni.
A tésztákat megkenjük lekvárral, és összeragasztjuk. Tálcára téve megspricceljük kedvünkre a tetejét, behűtjük, majd másnap kínáljuk csak. Akkorra lesz kötött a töltelék. Szépen összeáll, és a tészta is puhul.