Barackos tortácska recept

Barackos tortácska
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
615

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mini méret, maxi élvezet

12 személyre

  • 2 db kajszibarack
  • 10 dkg liszt
  • 1.5 kiskanál sütőpor
  • 0.25 kiskanál nagy szemű só
  • 6 evőkanál puha vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 0.8 dl tej
  • étolaj
  • 2 evőkanál nyers nádcukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A kajszibarackot 0,5 cm-es szeletekre vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval.

Robotgéppel habosra keverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a citromhéjat és a vaníliát, és alaposan elkeverjük.

A lisztet és a tejet felváltva több részletben a vajas keverékhez adjuk, és alacsony fokozaton eldolgozzuk.

Kiolajozunk egy muffinformát, és a mélyedésekben elosztjuk a tésztát. (Habzsák segítségével könnyebben dolgozunk.) Barackszeleteket teszünk rá, megszórjuk a nádcukorral, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). 5 perc után kivesszük a formából, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

(Muffinforma helyett kis tortaformákban is elkészíthetjük, a tésztát ilyenkor habzsákból a formákba nyomjuk, majd ugyanúgy járunk el, mint a muffinforma esetében.)


Barackos tortácska recepthez kapcsolódó receptek

Barackos tortácska

Barackos tortácska

Mini méret, maxi élvezet

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés