Barackos túrós alagút recept
Beküldő: Borsi Józsefné Gángó Erika Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 10 dkg Rama
- 1 db tojássárgája
- 3 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 4 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 db sárgabarack, vagy befőtt
- 3 evőkanál búzadara
- 10 dkg tortabevonó
- kevés olaj
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, két részre osztjuk, majd kinyújtjuk a forma méretére úgy, hogy, majd a tésztát még vissza tudjuk hajtani. Elkészítjük a tölteléket: a túrót a tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával robot géppel símára keverjük.
Hozzáadjuk a darát, a túrót a barackot és a tojásfehérjéből felvert habot. Elosztjuk a két formába a masszát, ráhajtjuk a tésztát, és megsütjük, ha kihűlt kiborítjuk és csokoládémázzal bevonjuk.