Barackos túrótorta recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 80 perc
Megnézték: |
Imádjuk a túrótortákat, ez az egyik kedvencünk..
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál Nagyi titka Extra finom süteményliszt
- kevés zsemlemorzsa
- 20 dkg túró
- 1 csomag habfixáló
- 5 dl tejszín
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 3 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 6 db barack (konzerv vagy friss)
- 5 dkg pörkölt darált dió
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a fele cukorral kihabosítjuk. A fehérjét a másik fele cukorral habbá verjük, majd a tojássárgás részt beleforgatva, a lisztet is hozzákeverjük. Egy közepes tortaformába sütőpapírt teszünk, majd a tésztát beletöltjük. 180 fokos sütőben kb. 20 perc megsütjük. A tortaformában hagyjuk kihűlni. Ezután három felé vágjuk.
A krémhez a tejszínt keményre felverjük a porcukorral, majd kiveszünk díszítéshez belőle. A többi hozzávalót is belekeverjük. Az így elkészült krémből egy keveset félre teszünk – ezzel fogjuk a torta oldalát körbekenni –, a többit pedig a piskótalapra töltjük. Betesszük a hűtőbe 1-2 órát dermedni, majd eltávolítjuk róla a tortaformát.
A tetejét a szeletelt barackkal díszítjük, az oldalát pedig megkenjük a félretett krémmel és megszórjuk a pörkölt dióval.