Baracktorta recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A nektarinból most készítettem először tortát. A blikk Nők konyhája újságban találtam rá.
- 3 db nektarin őszibarack
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 db tojás
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 mokksákanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál porcukor
- 1.5 dl tej
Elkészítés
A barackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a feleket még ketté vágjuk. Kivajazunk, kilisztezünk egy 24 cm-es kapcsos tortaformát. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, és a citromhéjjal habosra keverjük egy robotgéppel. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és egy csipet sót. A lisztet a sütőporral elvegyítjük a tejjel felváltva a vajas masszába dolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy sűrűn terülő masszát kapjunk. A tésztát a formába simítjuk, tetejét ízlésesen kirakjuk a barackkal, és megszórjuk a fahéjas cukorral.
A előmelegített sütőben 45 percig sütjük 180 fokon. A tortát a formában kicsit hűlni hagyjuk, majd rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük. Megszórjuk porcukorral, és szeletelve kínáljuk.