Báránycomb ragú, burgonya gombóccal recept

Báránycomb ragú, burgonya gombóccal
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1748

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 50 dkg báránycomb, csont nélkül
  • 15 dkg húsos kolozsvári szalonna
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 1 db piros kápia paprika
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 pohár tejföl
  • 1 evőkanál mangalica zsír
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg liszt ( ez persze a burgonyától függően több is lehet )
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kisebb darab pácolt pulykacomb (felső)
  • ízlés szerint só, bors, delikát , petrezselyem zöld, őrölt tárkony

Elkészítés

A zsíron kisütjük a felcsíkozott szalonnát, megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát, picit később rátett csíkozott kápia paprikát. rátesszük a szintén csíkokra vágott báránycombot, és csíkozott pulykacombot valamint a fűszereket, kivéve a petrezselyem zöldet, és a tárkonyt. A hús fehéredéséig kevergetjük. Felöntjük a fehérborral, és egy kevés hideg vízzel.

A húst puhára pároljuk, ha kell pótoljuk a vizet, de túl sok víz nem kell hozzá. Amint elérte kellő puhaságát, egy kissé lelisztezzük, vagy ételsűrítőt teszünk rá, és behabarjuk a tejföllel, belekerül a tárkony és a metélt petrezselyem zöldje. Így éppen hagyjuk, hogy felforrjon az étel, és már kész is.

Közben megfőzzük a burgonyát sós vízben, majd áttörjük, hagyjuk hűlni. Beletesszük a sót és a lisztet, összedagasztjuk. Forrásban lévő sós vízben, a formázott kis gombócokat kifőzzük. Amikor a víz tetejére feljönnek, már meg is főttek. Ezzel tálaljuk a ragunkat.


Báránycomb ragú, burgonya gombóccal

Báránycomb ragú, burgonya gombóccal

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés